Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: 300 g
Informacja dostępna w serwisie od: 30.04.2009 (5663 dni)
Produkt był oglądany: 4974 razy
Bio-Active La Karnita Cukier fruktozowy nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio-Active La Karnita Cukier fruktozowy nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Smak herbaty można uwydatnić poprzez dodanie cukru owocowego, czyli fruktozy, która w naturalny sposób występuje w wielu owocach i miodzie.
Łatwo przyswajalna przez organizm fruktoza jest dwukrotnie słodsza od zwykłego cukru, dlatego należy dodawać jej mniej, aby otrzymać tak samo słodki napój. Dzięki temu jego kaloryczność jest niższa.
Fruktoza nie zwiększa bezpośrednio stężenia glukozy we krwi, dlatego jest wykorzystywana do słodzenia potraw przeznaczonych dla diabetyków. Po spożyciu fruktozy stężenie cukru we krwi nie wzrasta tak gwałtownie, jak po spożyciu glukozy, czy sacharozy, trzustka nie wyrzuca tak dużo insuliny.
Do cukru dodano prebiotyk inulinę (jest to rozpuszczalny błonnik pokarmowy, naturalny węglowodan pozyskany z cykorii), która stanowi doskonałą pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych. Posiada zdolność wiązania wody i wielu substancji niepożądanych w organizmie, wykazując działanie odtruwające.
Skład...
Smak herbaty można uwydatnić poprzez dodanie cukru owocowego, czyli fruktozy, która w naturalny sposób występuje w wielu owocach i miodzie.
Łatwo przyswajalna przez organizm fruktoza jest dwukrotnie słodsza od zwykłego cukru, dlatego należy dodawać jej mniej, aby otrzymać tak samo słodki napój. Dzięki temu jego kaloryczność jest niższa.
Fruktoza nie zwiększa bezpośrednio stężenia glukozy we krwi, dlatego jest wykorzystywana do słodzenia potraw przeznaczonych dla diabetyków. Po spożyciu fruktozy stężenie cukru we krwi nie wzrasta tak gwałtownie, jak po spożyciu glukozy, czy sacharozy, trzustka nie wyrzuca tak dużo insuliny.
Do cukru dodano prebiotyk inulinę (jest to rozpuszczalny błonnik pokarmowy, naturalny węglowodan pozyskany z cykorii), która stanowi doskonałą pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych. Posiada zdolność wiązania wody i wielu substancji niepożądanych w organizmie, wykazując działanie odtruwające.
Skład: fruktoza (94%), inulina (6%).