Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok warzywny kwaszony
Wielkość opakowania: 300 ml
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5678 dni)
Produkt był oglądany: 4633 razy
Bio Food Sok z selera kwaszonego nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok z selera kwaszonego nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z selerów kwaszonych z czosnkiem oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę PP, C, B1 B2, oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, potas.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa korzystnie na serce, Ma działanie przeciwnowotworowe, Obniża poziom cholesterolu we krwi, Działa przeciwwirusowo, Łagodzi sklerozę, Łagodzi wydzielanie moczu, Łagodzi nieprawidłowości miesiączkowania, Działa odmładzająco, Działa uspokajająco, Reguluje pracę nerek, wątroby, Poprawia przemianę materii, Jest dobrze tolerowany przez cukrzyków, W leczeniu stosowany jest w otyłości, reumatyzmie, bólach żołądkowych, dolegliwościach oskrzeli, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, gośćcu, kamicy moczowej.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z...
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z selerów kwaszonych z czosnkiem oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę PP, C, B1 B2, oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, potas.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa korzystnie na serce, Ma działanie przeciwnowotworowe, Obniża poziom cholesterolu we krwi, Działa przeciwwirusowo, Łagodzi sklerozę, Łagodzi wydzielanie moczu, Łagodzi nieprawidłowości miesiączkowania, Działa odmładzająco, Działa uspokajająco, Reguluje pracę nerek, wątroby, Poprawia przemianę materii, Jest dobrze tolerowany przez cukrzyków, W leczeniu stosowany jest w otyłości, reumatyzmie, bólach żołądkowych, dolegliwościach oskrzeli, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, gośćcu, kamicy moczowej.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się:
* wysokimi walorami smakowymi,
* stosunkowo wysoką zawartością witaminową (proces kwaszenia stabilizuje witaminę C i prowitaminę A),
* pozytywnymi cechami zdrowotnymi, ponieważ bakterie fermentacji mlekowej nie wytwarzają związków szkodliwych dla zdrowia ,a ich metabolizm hamuje rozwój bakterii patogennych,
* niską kalorycznością gotowego wyrobu i wysoką trwałością,