Nie wiem, jak obywałam się bez tych forem przed świętami - wyjmowanie babek z form stalowych to zawsze loteria była czy czasem połowa w środku ...
więcej »
Kupiałam w sklepie internetowym Bogutyn garnek rzymski Formaster i oddesłałam z powrotem! Garnek w trakcie pieczenia zaczął przeciekać. Cały...
więcej »
Autor: mamoniowa(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: rok
Data napisania opinii: 16.05.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE
Zalety produktu:
- nie posiada
Wady produktu:
- W trakcie pieczenia przecieka
Opinia o produkcie:
Kupiałam w sklepie internetowym Bogutyn garnek rzymski Formaster i oddesłałam z powrotem! Garnek w trakcie pieczenia zaczął przeciekać. Cały płyn z garnka przedostał się na zewnątrz. Nie polecam. Na szczęście pieniądze oddali
Autor: Maciuś(gość)/e-commerce.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: pół roku
Data napisania opinii: 14.10.2009 | Czy oceniający poleca ten produkt? NIE
Zalety produktu:
- Potrawy smakują pysznie
Wady produktu:
- Pęka po kliku użyciach
- Chleb pieczony w tym naczyniu przywiera
Opinia o produkcie:
Kupiłem ten garnek kilka miesięcy temu bo oryginał niemiecki wydawał mi się zbyt drogi. Jak zwykle mogę powiedzieć że "kto tanio płaci ten drogo kupuje". Przez kilka miesięcy garnek służył całkiem OK, jednak po pewnym czasie (użyty był może z 10 razy) garnek pękł. Jak się okazało nie była to tylko przypadłość posiadanego przeze mnie egzemplarza bo moja znajoma kupiła też taki i po kilku miesiącach stało się to samo! Wynika z tego że jest to ewidentna wada tego naczynia! Teraz kupiłem oryginał i po pół roku użytkowania jestem bardzo zadowolony i nic się nie dzieje. Szkoda czasu i kasy na Formaster!!! Zdecydowane NIEEE !!!
Autor: eweczka/senior.pl
Data napisania opinii: 17.06.2008 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
Wady produktu:
Opinia o produkcie:
Hej
Polecam takie Garnki Rzymskie swietnie nadaja sie do przygotowania roznego rodzaju potraw np: chleba, ryb, zapiekanek, dań z drobiu (kurczaka, indyka), pieczeni mięsnych, lasagne, risotto, dań z warzyw (ziemniaków w mundurkach), faszerowanych papryk, itp.
Ja co tydzien pieke w nim 2 chleby z wiejskiej maki zytniej, mozna ja kupic na wiekszosci bazarów - szczerze polecam.
Drozdze z 0,25l mleka i lyzeczka cukru wymieszac z 0,25kg maki przennej i odstawic w cieple miejsce aby wyroslo. Nastepnie dodac do tego make zytnia pozostale mleko i sol - znowu zostawic zeby wyroslo. Tak przygotowana mase wyrobic w dloniach i przelozyc do Garna Rzymskiego, a nastepnie garnek wlozyc do zimego piekarnika i nagrzewac do temperatury 230 stopni, piec okolo 2h.
Taki Garnek Rzymski to swietna sprawa swoj kupilam w sklepie internetowym, ten jest znacznie tanszy niz te niemieckie.
Nie jest to z mojej strony komentarz, a raczej zapytanie; jakiej produkcji są te garnki Formastera? Czy ktoś już zakupił i może powiedzieć co jest napisane na kartonie? Oby nie Made in China
jakbys kolezanko uwaznie czytala instrukcje to bys wiedziala jak uzywac i nie uszkodzilasbys sobie garnka a tak............. niestety brak umiejetnoisci czytania ze zrozumieniem i jest strata i gorycz pozdrawiam