Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok warzywny
Wielkość opakowania: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5678 dni)
Produkt był oglądany: 5638 razy
Bio Food Sok pomidorowy nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok pomidorowy nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z pomidorów oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, D, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. sód, wapń, potas, miedź, magnez, mangan, żelazo, fosfor, chlor, nikiel, kobalt.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka trzustki i raka szyjki macicy, Zapobiega zapaleniu wyrostka robaczkowego, Przeciwdziała zaparciom, Koi system nerwowy, Regeneruje skórę oczyszcza organizm ze zbędnych toksyn, Jest nieoceniony w dietach przeciw otyłości, cukrzycy, dnie, chorobach nerek i serca.
Sok naturalny jest to sok komórkowy uzyskany z tkanki owoców lub warzyw przez wyciśniecie, (tłoczenie), a następnie utrwalony przez pasteryzację bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania. W produkcji soku naturalnego nie można stosować dodatku cukru ,kwasów spożywczych i innych substancji.
Soki naturalne charakteryzują się wyższą...
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z pomidorów oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, D, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. sód, wapń, potas, miedź, magnez, mangan, żelazo, fosfor, chlor, nikiel, kobalt.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka trzustki i raka szyjki macicy, Zapobiega zapaleniu wyrostka robaczkowego, Przeciwdziała zaparciom, Koi system nerwowy, Regeneruje skórę oczyszcza organizm ze zbędnych toksyn, Jest nieoceniony w dietach przeciw otyłości, cukrzycy, dnie, chorobach nerek i serca.
Sok naturalny jest to sok komórkowy uzyskany z tkanki owoców lub warzyw przez wyciśniecie, (tłoczenie), a następnie utrwalony przez pasteryzację bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania. W produkcji soku naturalnego nie można stosować dodatku cukru ,kwasów spożywczych i innych substancji.
Soki naturalne charakteryzują się wyższą wartością odżywczą oraz posiadają lepsze cechy organoleptyczne.